måndag 14 september 2009

It's a hard life, for a man with no wife


Är man nu singel och ens chanser att träffa någon av det motsatta könet är i stort sett noll finns det olika alternativ att ta till. Att ens marknadsvärde på singelmarknaden är begränsat kan ju såklart bero på en massa saker, man kanske luktar illa, man kanske är väldigt väldigt ful, man kanske är tråkig osv, strunt samma, det var inte det det här inlägget skulle handla om. Iaf, hurvida den kanadensiska Le Trung har problem med att attrahera det motsatta könet eller inte lämnar jag till er att bedömma. Le Trung är egentligen analytisk kemist och spenderade 11 år med att skriva sin doktorsavhandling "the effect of aspirins", lite långt kan man tycka med tanke på att en doktorsavhandling normalt tar 4-5 år. Le Trung har dock en hobby som förmodligen tar mycket av hans tid. Han har utvecklat mjukvaran Bio Robot Artificial Intelligence Neural System (BRAINS) och håller som bäst på att bygga en robot, Project Aiko.

Han anger att målet med projektet är att Aiko skall kunna ta hand om äldre, typ fixa te, ge dom medicin, läsa tidningen m.m.m och det låter ju inte så dumt. Jag kanske rent utav hade köpt hela grejen ifall det inte vore för det snirkliga typsnittet "where science meets beauty", varför verkar han lägga mest energi på att fotografera sin robot i olika outfits? Varför makeup och skit? Varför vill han att roboten skall kunna rensa hans öron med en q-tip?
Det känns mer som om Le Trung bygger sin drömtjej och jag kan inte låta bli att imponeras över hur han angriper problemet på ett så pass konkret sätt. För vad är alternativet, kidnappa någon och låta henne växa upp i källaren?

Hela grejen att bygga sin flickvän påminner iaf starkt (well, om än lite mindre creepy) om filmen Weird Science från 1985 där två nerdar på något märkligt sätt lyckas bygga sin idelkvinna med hjälp av en dator (far out, man!). Naturligtvis blir resultatet lite för bra och sensmoralen är kanske att att man som vanligt inte ska mixtra för mycket med naturlagarna? Kanske att man inte ska lägga ner för mycket tid på att jaga sin idealkvinna utan kanske spela korten man blivit tilldelad? Jag vet faktiskt inte. Oavsett vad så är det en skojig film som jag starkt rekommenderar.

Dessutom, den heta robotkvinnan i Weird Science spelas för övrigt av Steven Segals exfru.

Inga kommentarer: