måndag 14 januari 2008

Rate my corpse paint


Ett viktigt inslag i black metal-musiken är den så kallade corpse painten, dvs att man sminkar sig som ett lik. Vissa lyckas bättre än andra. Gorgoroth tex är ganska bra på att sminka sig och ser hyggligt zombielika ut på scen. Immortal däremot kör en mer kissinspirerad sminkning som enligt mig ser lite mesig ut.
Iallafall, ni har säkert sett websiter av typen rate my ... ass, rack, thong m.m. I sverige finns varianten snyggast.se. Kidsen idag verkar helt enkelt fixerade vid att lägga upp bilder av sig själva på nätet och sedan låta andra betygsätta dem. Naturligtvis existerar detta även inom BM under formen rate my corpse paint.
Jag skulle tippa att många av de som lagt upp bilder är just sådana som Ghaal i Gorgoroth brukar kalla för "low life scum", dvs fans som älskar musiken men inte är tillräckligt seriösa när det gäller det viktiga satanistiska budskapet. Om inte annat är det ganska kul att se att det minsann inte bara är skandinaver som gillar BM, de mest hängivna verkar komma från Iran, Turkiet, Mexico och Venezuela.

Inga kommentarer: